خانه سعادت در محله سنگ سیاه شیراز، خانه ای قدیمی با حیاط مرکزی و اتاق های سه دری و پنج دری است که در سال ۱۳۸۲ به ثبت ملی رسیده است. در اتاقها تزئینات کاشی کاری، آجرکاری، گره چینی، سنگ های حجاری شده و سقف های چوبی دیده میشود. همچنین این خانه دارای ستون هایی گچبری شده میباشد. تاریخچه نامگذاری خانه سعادت به مالک اصلی آن باز می گردد. حاج میرزا اقا سعادت فرزند سید علی اکبر از تجار قدیمی شیراز با اصلیت سپیدان کنونی مالک خانه سعادت بوده است. همکاری وی با میراث فرهنگی موجب ماندگار شدن این اثر تاریخی گردیده است.

سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس نیز برای حفظ این بنای ارزشمند، در سال ۱۳۸۴ بخش هایی از آن را مرمت و به موزه یا نمایشگاه دائمی هنر خاتم تبدیل کرد. این موزه به منظور شناساندن هنرهای سنتی و صنایع دستی اصیل ایرانی به عموم احداث شده است. (در حال حاضر کارگاه خاتم و صنایع دستی است).

در این موزه ابزار آلات قدیمی، محصولات خاتم، عکس های قدیمی مربوط به استاد کاران و هنرمندان و دست سازهای آنها در معرض دید عموم قرار دارد.

خاتم سازی نوعی هنر ظریف است، که سطح اشیای چوبی را با مثلث های کوچک به شکل موزائیک می آرایند. مواد اولیه خاتم سازی چوب عاج، استخوان، برنج و طلا می باشد. هر چه دقت و ظرافت این طرحها بیشتر و منظم تر باشد، خاتم مرغوب تر است. فاکتور دیگر تأثیر گذار بر مرغوبیت خاتم کاری، کیفیت مواد اولیه کار است. مرغوب ترین خاتم ها «پره وارو» و «سیم» هستند.

قدمت این هنر زیبا و اصیل شیرازی ، به بیش از ۱۰ قرن می رسد که منبر خاتم کاری مسجد جامع عتیق با قدمتی بیش از هزار سال، شاهد این ادعا است.

عمده گردشگران خارجی با ورود به استان فارس به ویژه شهر شیراز، گلیم و خاتم را به دلیل اصالت و قدمت این هنرها و همچنین کم حجم بودن آنها می خرند و با خود سوغات می برند.